Dirigent

Dirigent Hans de Wit

Hans de Wit werd op 2 maart geboren in het Brabantse Willemstad. Hij begon zijn muzikale loopbaan in de harmonie/orkest wereld, waar hij diverse blaasinstrumenten leerde bespelen. Vanaf zijn 9e jaar bezocht hij de Roosendaalse muziekschool waar hij de A, B en C diploma’s orgel cum laude behaalde, nog steeds een unicum in de geschiedenis van deze muziekschool. Daarnaast had Hans pianoles van de bekende pianist/dirigent Jan Vermeulen.

Op diverse concoursen was hij prijswinnaar, o.a. op het Nationaal jeugd-orgelconcours te Breda. Na zijn middelbare schoolopleiding ging hij aan het Rotterdams conservatorium studeren. Hij studeerde daar 2 hoofdvakken: orgel bij Jet Dubbeldam en Ensembleleiding/arrangeren bij Jan Eelkema (koordirectie), Jaap Koops en Arie van Beek (orkestdirectie), Jos vd Sijde (slagtechniek) en Bernard van Beurden (compositie/arrangeren). In diezelfde periode liep hij stage bij het beroemde Metropole orkest, dat onder leiding stond van Rogier van Otterloo. Bovendien behaalde hij de aantekening muziektherapie. Hans studeerde in zijn jaargang als beste af.

Reeds tijdens zijn studie deed Hans veel ervaring op als dirigent bij diverse koren, maar ook als medeorganisator en oprichter van diverse muziekprojecten.

Voor verschillende projecten, ook internationaal, wordt Hans regelmatig gevraagd als gastdirigent op te treden. Zo is hij afgelopen jaren gevraagd als gastdirigent bij het ICMF (International Church Music Festival) in Coventry (Engeland) en Bern (Zwitserland). Hier werkte hij samen met de wereldberoemde dirigent Sir David Willcocks. Hij heeft als dirigent meegewerkt aan een groot aantal CD-, DVD-, radio- en TV opnamen en er staan ruim 400 koor- en orkestarrangementen op zijn naam. Met zijn brede muzikale ervaring en enthousiasme is de muziekwereld verzekerd van een vakman die er alles voor doet om het allerbeste uit een ieder te krijgen.

Hans is momenteel dirigent van het Westlands Mannenkoor, Westlands Dameskoor, Kleinkoor Invasion, Breda’s Mannenkoor en het Zoetermeers Dameskoor. Met deze koren en anderen heeft hij, naast de verschillende nationale concerten, in vele landen en steden opgetreden; onder andere: Wenen, Bern, Praag, Londen, Coventry, Parijs, Verona, Milaan, Garda, Venetië, Weimar, Erfurt, Heidelberg, Toronto en omstreken, Brussel, Antwerpen, Keulen, Diest en Barcelona.