Het Koor

Het Westlands Dameskoor is opgericht op 8 augustus 1977. Op dit moment telt het koor 42 leden.
De bekende dirigent Piet Struijk heeft 13 jaar de scepter over het koor gezwaaid. Na zijn afscheid in 1990 kon het koor kon zich gelukkig prijzen met de benoeming van de bekwame dirigent Hans de Wit en heeft ook onder zijn leiding vele hoogtepunten bereikt. Het repertoire is veelzijdig. Klassieke, geestelijke, musical en hedendaagse werken staan op het programma. Aan de jaarlijkse kerst- en voorjaarsconcerten verleenden bekende solisten medewerking zoals: Marco Bakker, Henk Poort, Ernst Daniël Smid, Robert Holl, Wilma Driessen, Marjon Lambriks, Margaret Roest en Francis van Broekhuizen. Naast deze concerten treedt het koor op in zorgcentra en verleent medewerking aan kerkdiensten.
Enkele hoogtepunten:  Een in 1994 gemaakte koorreis naar Polen waar in de omgeving van Duszniki vijf optredens werden verzorgd.
In het voorjaar van 2006 werd een succesvolle concertreis naar Praag gemaakt. Het koor gaf een concert in de St. Nicolaaskerk aan het Oude Stadsplein en werkte mee aan een kerkdienst.
Op 8 oktober 2008 heeft het koor medewerking verleend aan een E.O. televisieopname van het bekende programma “Nederland zingt” in de Hooglandse Kerk te Leiden. In september 2011 werd een concertreis naar België gemaakt. Het koor verleende medewerking aan een mis in Ieper en Gent. In Ieper bracht het tijdens een indrukwekkende Last Post Ceremonie bij de Menenpoort enkele liederen a capella ten gehore. Hierbij waren tussen de 1000 en 1500 mensen aanwezig, onder hen velen uit Engeland en Canada. Het 35 jarig jubileumconcert op 19 april 2012 m.m.v. bariton Henk Poort en het Westlands Mannenkoor was een groot succes. In april 2015 vierde het koor met een feestelijk concert dat dirigent Hans de Wit 25 jaar voor het koor stond, hieraan werkten mee; het Haags Kamer Orkest, bariton Ernst Daniël Smid en de sopranen Wilma Bierens en Marjolein de Wit. Aan het 40 jarig jubileumconcert van het koor, dat gehouden werd op 18 mei 2017, werkten o.a. de bekende sopraan Francis van Broekhuizen en het Haags Kamer Orkest mee.

Het koor heeft twee CD’s op haar naam staan. De CD “Allround” m.m.v. sopraan Margaret Roest, pianist Joep Moonen, organist Gerard Bal en het Westlands Mannenkoor. In 2004 werd de CD “Highlights” opgenomen hieraan werkten mee panfluitist Mihai Puscoiu, sopraan Margaret Roest, Blaaskwintet Hi- Five en pianist Joep Moonen. Beide CD’s zijn opgenomen door Mirasound b.v. Amersfoort.